Erf aan de Weide in Schuytgraaf - omgeving

Buurt aan de Weide

Buurt aan de Weide is het nieuwste stukje Schuytgraaf. Een groene wijk, waar in plukjes kleine buurtjes verrijzen die allemaal een dorps karakter krijgen met veel variatie in woningtypen en architectuur. Zoals in Erf aan de Weide fase 5, waar 28 woningen worden gerealiseerd. Afwisseling staat centraal in deze bijzondere fase.

 

Groen en dorps
Grazende koeien en oude knotwilgen. Een sfeervolle brink en dorpse straatjes waar geen huis hetzelfde is: dat is Buurt aan de Weide. Een verrassend ander stukje Schuytgraaf. De ligging in het hart van de wijk is al geweldig, vlakbij tal van voorzieningen en uitvalswegen. Maar het zijn vooral de openbare ruimte, het vele groen, de stoeploze straatjes en de gevarieerde architectuur die het buurtje bijzonder maken.

 

De Buitenplaats
De Buitenplaats is een unieke boerderij waar altijd wel wat te beleven valt. Geniet van een kopje koffie in het Lunchcafé of op het terras. Of neem een kijkje in de zeepmakerij, het kunstatelier of de kaarsenmakerij. Verder is er een speeltuin, een kinderboerderij, een boomgaard en moes- en kruidentuinen waar je kunt wandelen. Kortom, er is genoeg te doen voor jong en oud!

 

Omnibus
Het multifunctionele centrum van Schuytgraaf vormt het hart van de wijk. Er zijn drie basisscholen, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang gevestigd. Daarnaast is er een moderne sporthal, het gemeentelijk infocentrum en een medisch centrum.

 

Winkelcentrum
In het winkelcentrum van Schuytgraaf kun je terecht voor al je boodschappen. Er zijn een Albert Heijn, HEMA en Etos. Maar ook een opticien, bakker, slager, Primera, bloemenkiosk, snackbar en een Ter Stal. En het winkelcentrum gaat in de toekomst nog verder uitbreiden.

Sport en voortgezet onderwijs
In Schuytgraaf kun je voetballen bij de Arnhemse Boys, judoën, volleyballen, tennissen en meer. Hockeyclub HCM Arnhem ligt op fietsafstand en dankzij de Rivers International School en de bouw van het nieuwe Lorentz Lyceum naast het station, is Schuytgraaf een geweldige plek om op te groeien.

 

Station Arnhem Zuid
Het Station Arnhem Zuid ligt op nog geen 10 minuutjes wandelen van Erf aan de Weide. Vanaf hier ben je met de trein zo in Arnhem Centrum, Elst, Nijmegen, Zutphen of Utrecht.

 

Fase 1: Uitverkocht
Fase 2: Uitverkocht
Fase 3: Uitverkocht
Fase 4: Uitverkocht
Fase 5: Uitverkocht

 

 

Schuytgraaf in beeld